house

 

 

Комплекс “Дъбова гора” събра над 150 гости на официалното си откриване

 

На 15 октомври 2016 г. се състоя официалното откриване на жилищен комплекс „Дъбова гора“ в столичния квартал Бояна.

На събитието присъстваха над 150 гости, жители на комплекса, заинтересовани купувачи, представители на бизнеса, партньори на инвеститорите и собствениците заедно с архитекта на проекта – Георги Джотолов.

 

 

 

“Работата ми по къщите беше вдъхновена от мястото, на което се намира комплексът. Разположен в кв. „Бояна“, той е заобиколен от природа, но същевременно е достатъчно близо до центъра и всички негови удобства. Уникалната гледка беше водещ принцип при проектирането на тези стилни и функционални къщи. Стремях се да запазя видимостта към Витоша от най-много ъгли при всяка сграда. Заедно с моите партньори осигурихме максимална слънчева светлина в къщите, които са ориентирани на юг към планината. Гледката ще се запази и в бъдеще, което е гарантирано от наличието на голямо зелено игрище за спорт пред комплекса“, сподели арх. Джотолов.

 

По време на официалната церемония първите собственици в комплекса, закупили къща №1, получиха подарък за новия си дом – сивмоличен ключ. По стара традиция беше засадено дъбово дърво – символ на комплекса.

След официалното откриване на „Дъбова гора“ къщите се радват на повишен интерес от страна на клиентите. Консултантите на ‚Дъбова гора“ са на разположение за огледи и подхождат с внимание към индивидуалните изисквания на бъдещите жители.

„Дъбова гора“ се намира в кв. Бояна, близо до центъра на София, и е заобиколен от природа със спираща дъха гледка към Витоша. Всяка от 14-те къщи притежава три етажа, собствен двор, три или четири спални със самостоятелна баня, хол с кухненски бокс, веранда, място за барбекю, гараж и паркоместа. Комплексът има разрешение за ползване от 22.12.2016 г.

Разположен на ул. „Дъбова гора“ №14, комплексът е в непосредствена близост до Националния исторически музей, Правителствена резиденция „Бояна“ и бул. „Александър Пушкин“. До него е осигурен бърз достъп през бул. „България“, бул. „Цар Борис III“и Околовръстен път.

 

Къщите са построени с висококачествени материали с двойна хидроизолация и двойни дренажи и са свързани с централна канализация и газоснабдяване. Конструкцията е монолитна. Покритието е от композитни фиброциментови плочи с водоотблъскващо покритие и малко собствено тегло, които се използват широко в индивидуалното жилищно строителство в западноевропейските страни. Изложението е южно, което гарантира енергийна ефективност. Френските прозорци допускат максимално слънчева светлина и проветрение, а луксозната дограма с тройни стъклопакети го правят уютен за обитаване.

 

Повече информация за комплекс „Дъбова гора“:

 

гр. София 1616, ул. „Дъбова гора“ №14,
Мобилни: 0878/661 442
E-mail: office@dabovagora.com